Ochutnejte zvěřinu ve stánku Lesů ČR na budějovickém CZECH FOOD EXPO

Kvalitní zvěřinové klobásy a špekáčky, salám nebo třeba trhané maso v sádle s kmínem a rozmarýnem můžete až do neděle 12. května ochutnat a koupit na národním potravinářském veletrhu CZECH FOOD EXPO 2024 v budějovickém pavilonu T1 ve stánku Lesů České republiky. „Vše jsme vyrobili z čerstvé zvěřiny v naší nedávno otevřené zpracovně na Klínech,“ řekl vedoucí krušnohorského střediska František Türb. Více se dočtete zde: www.masozlesa.cz.  „Připravujeme e-shop a podle objednávek bude možné vyzvednout maso i masné výrobky na našich lesních správách v severních Čechách. Plánujeme taky dodávky do Prahy a Hradce Králové. Právě tady na veletrhu navazujeme další kontakty, třeba s jihočeskými uzenáři, Kosteleckými uzeninami a dalšími firmami,“ pokračoval.  Zvěřina patří k nejlepším dietním potravinám na trhu. Má výraznou chuť, vůni i spoustu vitamínů. Je snadno stravitelná, obsahuje málo cholesterolu a dostatek bílkovin. U nás dostanete exkluzivní čerstvé maso i masné výrobky ve vysoké kvalitě, jejichž původ i zpracování stoprocentně garantujeme,“ dodal František Türb. Zvěřinu si ale mohou lidé objednat i v dalších regionech v rámci projektu Z lesa na stůl. Lesy ČR mají v celé republice už 54 prodejních míst – www.zlesanastul.cz. Nejvíce objednávek podnik uspokojí na podzim, kdy vrcholí lovecká sezóna. V nabídce je kromě divočáků lovených celoročně, o které je největší zájem,  také srnčí, dančí, jelení a mufloní zvěř, na každém místě podle toho, jaká se v okolních lesích vyskytuje.

Snímky Milana Mottla, Ministerstvo zemědělství ČR